Brazilië boekt degelijke zege op Mexico, Engeland en Ierland scoren niet

Boris (borisz)

Brazilië heeft het oefenduel met Mexico met 2-0 gewonnen. De Brazilianen laten zien klaar te zijn voor de Copa America, die op 11 juni begint in Chili. In het Braziliaanse São Paulo was het een heerlijke voetbalmiddag (lokale tijd).

De Seleção kwam binnen het halfuur op een 1-0 voorsprong. Het was Liverpool-spelmaker Philippe Coutinho die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Op aangeven van verdediger Filipe Luis was de middenvelder trefzeker.

Het zwaartepunt qua doelpunten bleek in de eerste helft te liggen. Nog voor rust verdubbelde Brazilië namelijk de voorsprong. Op aangeven van Elias was het Diego Tardelli die de Braziliaanse fans deed juichen: 2-0. Daarmee was het qua score gedaan in São Paulo. Brazilië speelde het duel in de tweede helft volwassen uit.

De Brazilianen lijken klaar voor de Copa América. Colombia, Peru en Venezuela zijn de tegenstanders van Brazilië. Voor Mexico is een nederlaag tegen de Brazilianen geen schande. De Mexicanen, op het afgelopen WK nog een lastige ploeg voor Nederland, spelen in de Copa tegen Chili, Ecuador en Bolivia.

Invallers hebben het Russisch voetbalelftal zondag gered in de oefenwedstrijd tegen Wit-Rusland. De ploeg van bondscoach Fabio Capello stond in Chimki een kwartier voor tijd nog met 1-2 achter. Aleksandr Golovin, Aleksei Miranchuk en Alexander Kerzhakov bepaalden de eindstand op 4-2.

Rusland was door Aleksandr Kokorin voor rust op 1-0 gekomen. Twee treffers van Sergey Kislyak, in de Russische competitie actief bij Rubin Kazan, kantelden de wedstrijd na rust in Wit-Russisch voordeel.

Servië versloeg Azerbeidzjan in St. Pölten (Oostenrijk) met 4-1. Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic scoorde tweemaal. Ajax-aanwinst Nemanja Gudelj bleef op de reservebank.

De voetbalteams van Ierland en Engeland zijn zondag in een onderling oefenduel niet tot scoren gekomen. Voor beide ploegen gold het duel in Dublin als voorbereiding op een EK-kwalificatiewedstrijd van komend weekeinde. Ierland speelt zaterdag tegen Schotland, Engeland een dag later tegen Slovenië.

Het was voor het eerst in twintig jaar dat beide teams elkaar op Ierse bodem troffen. Aanvaller Jamie Vardy van Leicester City maakte zijn debuut voor de Engelse ploeg die, net als de thuisploeg, een matige indruk achterliet.