Buffon snel over teleurstelling, Allegri toch trots

heywoodu

Doelman Gianluigi Buffon van Juventus kon zich snel neerleggen bij de nederlaag in de finale van de Champions League. Barcelona was in Berlijn met 3-1 te sterk. "Dit soort frustratie hoort bij sport, we moeten er mee leven", zei de 37-jarige doelman tegen Sky Italia.

De keeper hield zijn ploeg met enkele reddingen lang in de wedstrijd, maar werd in de tweede helft toch nog twee keer geklopt. De Italiaan kijkt vooral trots terug op een succesvol toernooi. "We hebben mooie momenten beleefd met onze fans. Natuurlijk is het erg jammer dat we het niet hebben gered, maar we hebben ons geweldig ontwikkeld."

Ondanks de nederlaag Barcelona overheerst bij trainer Massimiliano Allegri van Juventus de trots. "De jongens hebben een geweldig seizoen gedraaid, complimenten daarvoor. Ook in de finale speelden we fantastisch", zei Allegri. "Helaas slaan geweldige spelers zoals die van Barcelona juist op de momenten toe dat je denkt ze onder controle te hebben. Op de beslissende momenten waren we een beetje naïef."

Juventus is in eigen land al jarenlang dominant, maar kwam in Europa steeds te kort om de stap naar de top te maken. Dit seizoen nestelde de Italiaanse kampioen en bekerwinnaar zich echter weer tussen de Europese elite. "Daar doet deze nederlaag niets aan af. We hebben onze naam weer gevestigd, nu moeten we hierop verder bouwen", zei Allegri. "De finale was wat dat betreft een nuttige les voor ons."