Atlete Schippers kiest voor sprint in Rio

Peterselieman

Atlete Dafne Schippers zal zich in de aanloop naar de Olympische Zomerspelen van Rio de Janeiro toe gaan leggen op de sprint. Dit heeft de 22-jarige atlete bekendgemaakt in een persconferentie. Dit betekent dat ze wedstrijden over 100 en 200 meter zal gaan lopen.

Schippers staat bekend als multitalent en kan op de meerkamp ook zeer goed uit de voeten. Afgelopen weekend leek ze op een Nederlands record op de meerkamp af te stevenen, maar een knieblessure zorgde ervoor dat ze de afsluitende 800 meter niet meer kon lopen. De blessure heeft de bekendmaking van de keuze voor de sprint versneld. Oorspronkelijk wilde ze hiermee nog twee Diamond League-wedstrijden afwachten. In Götzis wees echter alles er al op dat ze de knoop al door had gehakt.

De 200 meter is het onderdeel dat Schippers het beste ligt. De Nederlandse kwam vorig jaar tijdens de finale van het Europees kampioenschap atletiek tot een tijd van 22,03 seconden waarmee ze gelijk doordrong tot de wereldtop. Op de 100 meter verbeterde ze twee weken geleden in Hengelo het Nederlands record tot 10,94 seconden.

Dafne Schippers legt zich toe op de sprint (Pro Shots/Gepa)
Dafne Schippers legt zich toe op de sprint (Pro Shots/Gepa)