Fed Cup-team treft Rusland in Wereldgroep I

Boris (borisz)

Het Nederlandse Fed Cup-team treft volgend jaar Rusland in de eerste ronde van Wereldgroep I, zo wees de de loting dinsdag uit. De Nederlandse tennisdames, onder leiding van captain Paul Haarhuis, spelen dan een uitwedstrijd.  

Rusland staat dit jaar in de finale tegen Tsjechië en is daardoor komend jaar als tweede geplaatst. Nederland staat voor het eerst in achttien jaar weer op het hoogste niveau doordat ze afgelopen april Australië met 4-1 wisten te verslaan.

Rusland is de grote favoriet. In de top 100 staan acht Russinnen, waarvan Maria Sharapova en Ekatarina Makarova in de top 10 staan. Sharapova is tweede van de wereld en Marakova negende. Ook Svetlana Kuznetzova (WTA-18), Anastacia Pavlyuchenkova  (WTA-38) en Daria Gavrilova (WTA-46) staan in de top 50. De beste Nederlandse is Kiki Bertens met een 84e plek op de wereldranglijst. 

De andere duels in de eerste ronde volgend jaar zijn: Tsjechië-Roemenië, Duitsland-Zwitserland en Frankrijk-Italië. De wedstrijden worden gespeeld op 6 en 7 februari 2016.