Duitsers en Engelsen blij met opstappen Blatter

heywoodu

Voorzitter Wolfgang Niersbach van de Duitse voetbalbond DFB juicht het opstappen van FIFA-preses Sepp Blatter toe. "Dit is de juiste beslissing", zei Niersbach, die vorige week vrijdag werd opgenomen in het uitvoerend comité van de FIFA onder leiding van Blatter. "Eigenlijk is het wel tragisch dat hij zichzelf en ons dit niet bespaard heeft door deze beslissing eerder al te nemen."

Niersbach benadrukte dat met het vertrek van Blatter niet meteen alle problemen bij de FIFA zijn opgelost. De wereldvoetbalbond wordt al jarenlang achtervolgd door verhalen over corruptie en omkoping.

De Britse voetbalbond FA vindt het vertrek van Sepp Blatter als voorzitter van FIFA de noodzakelijke eerste stap richting echte hervormingen van de wereldvoetbalbond. "We verwelkomen de aankondiging van vandaag en geloven dat het goed nieuws is voor het voetbal en de FIFA. We zullen ons nu inzetten voor een bijdrage aan positieve verandering van de FIFA in het voordeel van alle leden", aldus een verklaring van voorzitter Greg Dyke.

De FA ontpopte zich de afgelopen periode als een van de grootste tegenstanders van Blatter. Na de herverkiezing van de Zwitser stapte FA-vicevoorzitter David Gill uit het dagelijks bestuur van de FIFA. Hij vond dat zijn reputatie in het geding was.