Van Praag: "Heel mooi nieuws", Figo: "Verandering is eindelijk op komst"

Maarten (rubbereend)

Michael van Praag noemde het vertrek van Sepp Blatter als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA dinsdag heel mooi nieuws. De preses van de KNVB weet nog niet of hij zich ook verkiesbaar stelt bij de nieuwe verkiezing. "Aankomend weekeinde ga ik eerst naar de bestuursvergadering van de UEFA in Berlijn. Daar zal ik praten met andere betrokkenen. Dan ga ik me beraden over mijn plannen", zei Van Praag tegen De Telegraaf.

Van Praag stelde zich eerder kandidaat voor het voorzitterschap, maar trok zich vlak voor de verkiezing terug om de Jordaanse uitdager Ali bin Al-Hussein te steunen. Maar die redde het niet tegen Blatter.

Verandering is eindelijk op komst nu FIFA-voorzitter Sepp Blatter zijn vertrek heeft aangekondigd. Dat zegt zijn voormalige uitdager Luis Figo dinsdag in een verklaring. Maar of de Portugees zich opnieuw kandidaat stelt voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond, maakt zijn bericht niet duidelijk.

"Het is een goede dag voor FIFA en voor het voetbal. Zoals ik vrijdag heb gezegd, zou deze dag vroeg of laat een keer komen en nu is het zover! Nu moeten we rustig en verantwoordelijk een eensgezinde oplossing vinden om een nieuw tijdperk van transparantie en democratie binnen de FIFA te beginnen", schrijft de oud-voetballer van onder meer FC Barcelona en Real Madrid.

Luis Figo trok zich vrijwel tegelijk met Michael van Praag terug uit de verkiezingsrace, omdat die volgens hem niet eerlijk was.

Van Praag: "Heel mooi nieuws"  (PRO SHOTS/Peter Lous)
Van Praag: "Heel mooi nieuws" (PRO SHOTS/Peter Lous)