Steam geeft nu je geld terug

Puddington

Steam biedt voor veel pc-gamers veel voordelen: er zijn ontzettend veel games verkrijgbaar op het platform, er zijn regelmatig grote kortingen op games en gamen met je vrienden is makkelijker dan ooit. Er was echter ook veel kritiek op het beleid van Steam dat gekochte games niet meer geretouneerd kunnen worden. Valve heeft vandaag echter zijn gebruiksvoorwaarden aangepast waardoor je game retourneren straks mogelijk is.

De aangepaste gebruiksvoorwaarden stellen nu dat iedere gebruiker het recht heeft om gekochte games binnen veertien dagen na aankoop en met minder dan twee uur speeltijd kosteloos kunnen retourneren en je dan het volledige aankoopbedrag terug krijgt. Dit geldt ook voor DLC, preorders, bundels en geld in je Steam wallet. Voor in-game aankopen geldt een ander beleid: je kunt daar je bedenkingen maken tot twee dagen na je aankoop en de aankoop moet niet gebruikt zijn. Mensen die een cadeau krijgen van andere gebruikers hebben pech: hier kun je niet het geld voor terugvragen.

Steam benadrukt dat dit nieuwe beleid geen excuus vormt om gratis spellen te spelen. "Zodra we zien dat je het systeem misbruikt door vaak je geld terug te vragen, kunnen we stoppen met geld terug te geven. We staan echter wel toe dat als een game in de uitverkoop is en je het vlak daarvoor hebt gekocht, je de game mag retourneren en daarna de game kan terugkopen voor de uitverkoopprijs." Vooral dat laatste kan handig zijn tijdens de beroemde (en beruchte) sales van Steam.

Steam is betrekkelijk laat als het aankomt op het aanbieden van een geld-terug-garantie. Andere gameplatforms zoals GOG en Origin hebben al enige tijd een soortgelijk systeem.

Steam
Steam geeft nu je geld terug