Vrouw klaagt berberaap aan wegens aanranding

LTVDK

Een 23-jarige vrouw heeft een klacht ingediend wegens aanranding door twee berberapen. Dit gebeurde op de bekende rots in de Britse exclave Gibraltar.

De twee brutale apen werden volgens de vrouw nogal handtastelijk en vergrepen zich aan haar lichaam. Vervolgens trok een van de makaken met een ferme ruk het bikinitopje van haar lichaam. De dame in kwestie, Melissa Hart zei; "Ik werd aangerand en uitgelachen door toeristen die dachten dat het een grapje was".

Nadat een parkwachter haar had gered van de harige zedendelinquenten diende ze bij de politie een klacht in. De dienstdoende agente kon de klacht helaas niet opnemen, apen -en andere dieren- kunnen namelijk niet strafrechtelijk worden vervolgd.

Gibraltar is de enige plek in Europa waar berberapen nog voorkomen. Dit komt door bijgelovige Britten die de populatie kunstmatig in stand houden wegens een eeuwenoude legende. Volgens de legende blijft het kleine stukje land in het zuiden van Spanje in handen van Groot-Brittannië zolang er nog apen op de rots leven.

Vrouw klaagt aap aan wegens aanranding (Foto: Nmwatson, Wikimedia Commons)
Vrouw klaagt aap aan wegens aanranding (Foto: Nmwatson, Wikimedia Commons)