Saoedi cancelt huwelijk vanwege kamelen

anoniem_22072019030306

Ongelukken met kamelen zijn in Saoedi-Arabië doorslaggevend geweest in een afgezegd huwelijk. Na een opeenstapeling van 'slechte voortekenen' liet de bruidegom het afweten, meldt Het Laatste Nieuws, dat zich baseert op de krant Sada.

De Saoedische man had een vrouw op het oog. Zoals dat daar gaat, moet er dan een bruidsschat komen. De bruidegom sloot een deal met zijn aanstaande schoonvader; de bruidsschat zou bestaan uit zes kamelen: drie vrouwtjes en drie mannetjes. De deal was snel beklonken en de Saoedi kocht de dieren. Ze gingen op transport richting schoonvader, maar onderweg raakte de vrachtwagen betrokken bij een ongeval. Alle zes dieren kwamen om.

Geen nood: de bruidegom schafte zes nieuwe kamelen aan. Maar het transport liep opnieuw mis, dit keer met enkele gewonde kamelen als gevolg. De man had geen andere keuze dan nog eens zes tweebultige zoogdieren te kopen. Ditmaal bereikten de dieren wél ongeschonden de woonplaats van zijn toekomstige schoonfamilie.

Eind goed, al goed? Toch niet, want toen de bruidegom het heugelijke bericht kreeg dat hij zijn bruid mocht komen afhalen, werd hij op onverklaarbare wijze plotseling ziek. Zo veel slechte voortekenen waren voor de bruidegom doorslaggevend; het huwelijk was gedoemd om te mislukken. De man blies daarop het huwelijk af. Of hij zijn kamelen heeft teruggekregen, is onbekend.

Disclaimer: foto ter illustratie...