Rangers FC niet terug op hoogste niveau na nederlaag tegen Motherwell

Boris (borisz)

Rangers FC moet nog een jaartje voetballen in de Schottish Championship. De roemruchte club, die de afgelopen jaren teruggekrabbeld is na een faillissement, werd in de play-offs over twee wedstrijden verslagen door Motherwell.

Rangers FC werd derde op het tweede Schotse niveau en moest in de reguliere competitie kampioen Hearts en nummer twee Hiberdian voor laten gaan. Met een derde plek mochten ze nog wel deelnemen aan de play-offs. Motherwell moest als nummer elf van de Scottish Premier League play-offs spelen. 

Rangers is in twee ontmoetingen op waarde geklopt door Motherwell. De heenwedstrijd werd met 1-3 gewonnen door Motherwell. De return werd niet veel beter voor Rangers FC. Motherwell won met 3-0 door treffers van Marvin Johnson, Lionel Ainsworth en John Sutton (strafschop).

Zodoende keert Rangers nog niet terug in de Premiership. Op 14 juni 2012 moest het wegens een faillissement afscheid nemen van dit decor. Na de doorstart begon de club drie divisies lager. Rangers wist twee keer op rij te promoveren, maar een terugkeer op het hoogste niveau laat nog minimaal een jaartje op zich wachten