Paris Saint-Germain wint ook Coupe de France

Boris (borisz)

PSG heeft zaterdagavond de Coupe de France binnengesleept, door een 1-0 winst op Auxerre. Gregory van der Wiel gaf de assist voor de enige goal, gemaakt door Edinson Cavani.

Auxerre had in de eerste minuten van de wedstrijd moeite om de bal in de ploeg te houden. Continu werden ze afgejaagd door PSG-spelers, waardoor zij vlot het balbezit verloren. Het trio Ibrahimovic, Lucas en Cavani doken omstebeurt op als plaaggeesten in de zestien van AJA.

De voetbalclub uit Ligue 2, het op één na hoogste niveau in Frankrijk, probeerde met hangen en wurgen de Parijzenaren van het scoren af te houden. Na krap een halfuur spelen claimde PSG een strafschop nadat Lucas was neergehaald. Echter, de arbiter liet gewoon doorspelen.

In de tweede helft bleef Paris Saint-Germain de bovenliggende partij, en leek het een kwestie van tijd voordat de Auxerre-muur zou afbrokkelen. Van der Wiel bood in de 64e minuut een niet te missen kans voor Cavani, waarna de Uruguayaan dankbaar afrondde: 1-0 voor PSG.

Doormiddel van afstandsschoten probeerde Auxerre vervolgens wat terug te doen, maar kon het eigenlijk geen deuk in een pakje boter schieten. De verdediging van de Parijse-vereniging hield keurig stand, waarna de wedstrijd als een nachtkaars doofde, waardoor Ibrahimovic en zijn teamgenoten eenvoudig de Coupe de France konden binnenslepen.

Edinson Cavani maakte de enige treffer in deze finale. (PRO SHOTS/Panoramic)
Edinson Cavani maakte de enige treffer in deze finale. (PRO SHOTS/Panoramic)