Modolo wint uitstapje Giro in Zwitserland

Redactie

De Italiaanse wielrenner Sacha Modolo heeft woensdag het uitstapje van de Ronde van Italië in Zwitserland gewonnen. De sprinter van Lampre-Merida was in Lugano de sterkste in de massasprint. Modolo hield in de zeventiende etappe, met 134 kilometer de kortste van deze Giro, landgenoot Giacomo Nizzolo (tweede) en de Sloveen Luka Mezgec (derde) net achter zich op de streep. De Italiaan rondde het voorbereidende werk van zijn ploeggenoten knap af.

Modolo (27) had vrijdag in Jesolo al de dertiende rit op zijn naam geschreven. Hij vierde in Lugano zijn tweede dagsucces in deze Giro. "Op het klimmetje kort voor de finish zag ik veel sprinters in de problemen komen. Ik niet, ik had goede benen", zei Modolo. De winnaar roemde zijn ploeggenoten Maximiliano Richeze en Roberto Ferrari, die de sprint voor hem aantrokken. "Ik heb twee van de beste gangmakers, met hen hoef ik voor niemand bang te zijn."

De Spanjaard Alberto Contador behield de roze leiderstrui. De kopman van Tinkoff-Saxo beleefde een rustige dag en hield zijn voorsprong van ruim vier minuten op landgenoot Mikel Landa in stand. Steven Kruijswijk, die in de blauwe trui reed als leider van het bergklassement, staat achtste op 11.40 van Contador. "Ik ben veilig aangekomen in Lugano en weer een dag dichter bij Milaan'" zei de tevreden Spaanse leider.

Een dag na de zware koninginnenrit konden de renners enigszins bijkomen tijdens de kortste etappe van de 98e Giro. Drie avonturiers gingen al kort na vertrek uit Tirano in de aanval: Iljo Keisse uit België en de Italiaanse coureurs Marco Bandiera en Giacomo Berlato. Zij reden bijna 100 kilometer aan kop, maar werden in de finale teruggepakt door het jagende peloton. De Australische veteraan Adam Hansen, bezig aan zijn elfde grote ronde op rij, probeerde vervolgens solo naar Zwitserland te rijden. De 34-jarige coureur van Lotto-Soudal haalde de grens echter net niet. Op het klimmetje 6 kilometer voor de streep ging Tom-Jelte Slagter in de aanval, maar ook de Nederlander werd weer ingerekend. Modolo rondde in de straten van Lugano het werk van zijn ploegmaats vakkundig af.