Drie tips over klunsliquidatie De Clercqstraat

Redactie

De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht drie tips binnengekregen over de dodelijke schietpartij op de De Clercqstraat in Amsterdam op 13 mei, waarbij vermoedelijk opnieuw de verkeerde is gedood.

In het tv-programma werd dinsdagavond onder meer melding gemaakt van de vermeende vluchtscooter die door de daders in het water van de Kostverlorenvaart is gedumpt en inmiddels door de politie teruggevonden.

De recherche gaat ervan uit dat de 25-jarige Youssef El Kahtaoui, die op straat werd doodgeschoten, niet het beoogde doelwit was. Dat is niet de eerste keer.

Op 1 januari 2014 werd GGD-directeur Rob Zweekhorst per ongeluk doodgeschoten. In de zomer van dat jaar kwam Stefan Regalo Eggermont om het leven door een persoonsverwisseling. Eind 2014 raakten twee cafébezoekers ernstig gewond bij een schietpartij waarbij het doelwit de grote afwezige was. In januari van dit jaar werd in plaats van haar zoon een zestigjarige Turkse vrouw op haar balkon doodgeschoten. Tevens kostte een persoonsverwisseling in diezelfde maand de Ghanese bordenwasser Augustine Nyantakyi het leven.

Waar de tips over de schietpartij in de De Clerqstraat precies betrekking op hebben, kan de politie in verband met het onderzoek niet zeggen. Er kunnen ook nog tips binnenkomen via het zogenoemde Team Nationale Criminele Inlichtingen, laat de sterke arm nog weten.