Uitslag PEC Zwolle - Vitesse

zoem

Vitesse heeft donderdagavond de favorietenrol in de play-offs voor een Europees ticket waargemaakt. In het eerste van twee duels tegen PEC werd in Zwolle gewonnen: 1-2.

De eerste confrontatie tussen PEC en Vitesse in de play-offs begon afwachtend. Vitesse-aanvaller Renato Ibarra kreeg in de 25e minuut de eerste serieuze kans na een goede steekpass van Guram Kashia, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Warner Hahn.

Uitgerekend verdediger Maikel van der Werff, die volgend seizoen bij Vitesse onder contract staat, maakte de openingstreffer. Na knullig balverlies van Davy Pröpper kon Zwolle snel reageren. Op aangeven van Jody Lukoki schoot Van der Werff de bal in de verre hoek. De 25-jarige verdediger vertrekt in de zomer na drie seizoenen transfervrij bij PEC Zwolle.

De thuisclub rook bloed en kwam na rust sterk uit de kleedkamer. Trainer Peter Bosz van Vitesse probeerde het tij te keren met een dubbele wissel in de 64e minuut, toen Zakaria Labyad en Josh McEachran werden vervangen door Wallace en Marko Vejinovic.

Het bleek een gouden greep. Vejinovic haalde binnen vier minuten van grote afstand uit voor de gelijkmaker. De bal werd enigszins van richting veranderd, maar ook verkeerd beoordeeld door Hahn. Zes minuten later draaide Valeri Qazaishvili uitstekend weg bij Van der Werff en bepaalde hij de eindstand op 1-2.

Het is voor Vitesse een uitstekende uitgangspositie met zondag de thuiswedstrijd nog voor de boeg. De winnaar van het tweeluik speelt tegen Feyenoord of sc Heerenveen voor een plaats in de voorronde van de Europa League.