Groenlinks: Muurschildering aanstootgevend voor moslims

Redactie

In Heerlen heeft de GroenLinks-fractie weer een stok om mee te slaan. Verschillende muurschilderingen in de stad worden door de boomknuffelaards als 'niet gepast' gezien. Dat blijkt uit vragen die de partij stelt aan het college. Vooral de schildering op de Auroraflat aan de Spoorsingel wordt als aanstootgevend ervaren, schrijft GroenLinks.

"Onze fractie bereiken geluiden van mensen die in deze tekening een moslima zien met kogels om haar middel en een bloedend hart," aldus de partij. De partij wil van het college weten wat de muurschildering van de Chileense kunstenaar Inti voorstelt en of het ontwerp met de gemeente is besproken.

Volgens GroenLinks plaatsen meer burgers vraagtekens bij de muurschilderingen. Ook zouden Heerlenaren zich eraan storen en zich beledigd voelen door de creaties. Als ander voorbeeld noemt de fractie de schildering van een dier, dat door een monster verslonden wordt. "Is het niet te confronterend voor kinderen?" jankt de fractie.

GroenLinks vraagt het college de opinie te peilen en zonodig 'murals' te herzien of te verwijderen. De 29 muurschilderingen in Heerlen zijn een initiatief van de stichting Street Art en bedoeld om het stadsbeeld te verbeteren en de omgeving 'met kleur te betoveren'.

Tot zover stap één in de 'Wij gaan Nederland veranderen!' campagne van GroenLinks.

Het vuig aanstootgevende racistenwerk zie je hieronder:

 

BEFORE & AFTERInti uit ChileLocatie: Auroraflat (achter het Centraal Station)In opdracht van: Murals 2014

Posted by Street Art Heerlen on maandag 27 oktober 2014


GroenLinks schiet in de stress om schildering