OM vervolgt man (23) voor moord Uden en drugs

Redactie

Justitie beschuldigt ook de tweede man die vorige week werd opgepakt voor de dodelijke steekpartij in Uden van moord dan wel doodslag. De 23-jarige verdachte uit Erp moet zich bovendien verantwoorden voor een flinke hoeveelheid amfetamine. Het Openbaar Ministerie (OM) liet donderdag weten dat bij de man 195 gram van de drugs is gevonden.

Een halve gram amfetamine (speed) geldt als gebruikershoeveelheid. Een woordvoerster van het OM kon niet zeggen of er enig verband is tussen de drugs en de fatale steekpartij in het centrum van de Brabantse plaats, die de 27-jarige Joeri Edelijn uit Oss het leven kostte in de nacht van 9 op 10 mei. Het slachtoffer had die avond een vrijgezellenfeest gevierd en was nog even iets te eten gaan halen. Op weg naar de taxistandplaats werd hij aangevallen, met fatale gevolgen.

In de zaak zit ook een 25-jarige Udenaar vast. Zijn voorarrest werd dinsdag met twee weken verlengd. De man uit Erp krijgt donderdag van de rechter-commissaris te horen of hij vast blijft zitten.