Ecclestone nog steeds niet blij met motorformule

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is niet blij dat de huidige 1,6 liter V6-turbomotor gehandhaafd blijft. Vorige week was de uitkomst van de vergadering van de F1 Strategy Group dat er enkele aanpassingen zullen komen, maar Ecclestone vindt het geheel veel te complex. Bovendien sluit de technologie niet aan bij de straatauto's van tegenwoordig.

Ecclestone uitte zijn ongenoegen tegenover Autosprint: "Ik wil veel dingen veranderen. Op dit moment hebben we een formule waarin de motoren het belangrijkste zijn. De Formule 1 moet geen motoren hebben veel te complex zijn. Een vriend van mij, wiens naam ik niet zal noemen, werkt bij een grote autofabrikant, hij vertelde mij dat de gebruikte oplossingen nooit op straatauto's zullen verschijnen."

"Deze motoren helpen de Formule 1 op geen enkele wijze. Ze dragen niet bij aan de show, ze helpen de teams niet om sponsoren en investeerders aan te trekken. De teams moeten bovendien veel meer betalen dan voorheen. Het is prima mogelijk om andere, goedkopere motoren die dezelfde prestaties leveren, te gebruiken, maar daar willen de fabrikanten niet aan."