Paris Saint-Germain pakt derde titel op rij

Redactie

Paris Saint-Germain heeft zich voor de derde keer op rij tot kampioen van de Franse Ligue 1 gekroond. Een nipte zege op Montpellier was genoeg. Voorafgaand aan de voorlaatste speelronde had Paris Saint-Germain slechts een punt nodig om de landstitel veilig te stellen. Alleen Olympique Lyon had nog kans om PSG in te halen. De Parijzenaren namen voor de rust al een voorschot op het kampioenschap.

In de zeventiende minuut splijtte Adrian Rabiot het defensieve blok van Montpellier open met een schitterende pass. Blaise Matuidi onderschepte de bal en schoot PSG naar een vroege voorsprong.

Acht minuten later zat de ploeg van trainer Laurent Blanc al in veilig vaarwater. Ezequiel Lavezzi bepaalde de tussenstand in de 25ste minuut op 0-2. Serge Aurier, de concurrent van Gregory van der Wiel, snelde langs de zijlijn om Lavezzi te bedienen.

De spanning keerde terug toen Montpellier in de veertigste minuut terugkwam in de wedstrijd via Anthony Mounier. En hoe? Hij schoot de bal schitterend binnen. Door de drie punten kan Lyon Paris Saint-Germain niet meer inhalen op de ranglijst. De Gones speelden met 1-1 gelijk tegen Girondins de Bordeaux. Daarmee is de club wel verzekerd van de tweede plek. AS Monaco kan de ploeg niet meer inhalen.