Cavaliers naar halve finales NBA

Peterselieman

De basketballers van Cleveland Cavaliers zijn door naar de halve finales van de strijd om het kampioenschap in de Amerikaanse NBA. De ploeg van sterspeler LeBron James won donderdag (plaatselijke tijd) het zesde duel in de best-of-seven met Chicago Bulls met 94-73 en bracht de eindstand van de play-off op 4-2.

James vertolkte niet eens een sleutelrol in het beslissende duel, hoewel zijn bijdrage met vijftien punten, elf assists en negen rebounds aanzienlijk was. Matthew Dellavedova was topschutter voor de Cavaliers met negentien punten. Tristan Thompson maakte dertien punten en was goed voor zeventien rebounds.

De ploeg uit Cleveland treft in de halve finale de winnaar van de best-of-seven tussen Atlanta Hawks en Washington Wizards. De Hawks leiden die serie met 3-2.

De Houston Rockets hebben hun laatste kans gegrepen tegen de Los Angeles Clippers. Aan de Amerikaanse westkust werd het 107-119, waardoor de zevende en laatste wedstrijd beslissend zal zijn. Voor de Clippers was Chris Paul met 31 punten en 11 assists goed op dreef, maar zijn ploeg gaf in het laatste kwart van het duel niet thuis.

De Rockets maakten in de wedstrijd een achterstand van maar liefst negentien punten goed en waren ontketend in het slot van het duel ontketend met maar liefst 40 punten in het laatste kwart. Zo maakte Corey Brewer vijftien van zijn negentien punten in het laatste kwart en scoorde Housten zeven driepunters. Dwight Howard had in de zege een groot aandeel met maar liefst 21 rebounds.