CL: Uitslag Real Madrid - Juventus

Boris (borisz)

Juventus heeft zich na een zinderende wedstrijd geplaatst voor de finale van de Champions League. Uitgerekend voormalig Galactico Alvaro Morata deed Real Madrid pijn; 1-1.

Het was voor Real Madrid vandaag het moment van de waarheid. Nadat het zowel voor het kampioenschap en de beker uitgeschakeld lijkt te zijn, is de Champions League de laatste prijs die het seizoen nog iets van glans kon geven. De Koninklijken konden gelukkig weer beschikken over een bijna volledig fitte selectie. Karim Benzema en Toni Kroos waren op tijd hersteld van hun blessures en begonnen gelijk in de basis. Paul Pogba was echter ook weer fit genoeg om te starten, dus kregen de bezoekers ook een kwaliteitsimpuls ten opzichte van de wedstrijd in Turijn. Real Madrid wachtte dus een zware wedstrijd.

Aan Real Madrid was te zien dat het vandaag moest gaan scoren. De Koninklijken begonnen fel aan het duel en hadden in de eerste vijf minuten goede kansen via James Rodríguez en Gareth Bale. Juventus groeide vervolgens in de wedstrijd. Het was in het eerste kwartier eigenlijk de betere op het veld, maar dit resulteerde in weinig kansen. Het enige wapenfeit kwam van de voet van Aturo Vidal, die van afstand Iker Casillas testte. Andrea Pirlo ging vaak de bal halen, maar zat niet zo goed in de wedstrijd.

Na iets meer dan twintig minuten spelen kwam uit het niets de bevrijdende goal voor Real Madrid. Cristiano Ronaldo ging op de solotoer, maar ging gemakkelijk neer. James pakte de bal op en ging de zestien in en werd vervolgens licht aangetikt. De Colombiaan ging graag naar het gras, maar de scheidsrechter legde de bal toch op de stip. Ronaldo ging achter de bal staan en kon zijn zenuwen bedwingen; 1-0. Real Madrid controleerde vervolgens de wedstrijd, maar de score veranderde niet tot het rustsignaal.

Real Madrid kwam sterk uit de kleedkamer. Met name via Gareth Bale en Benzema had het enkele goede kansen in de eerste tien minuten van de eerste helft. Enkele minuten later viel echter de goal aan de andere kant. Doordat een vrije trap van Pirlo slecht weggewerkt werd, kon Morata de bal in de zestien met de borst controleren. Op elf meter van de goal schoot de uitgerekend de voormalig Galactico zijn ploeg op gelijke hoogte; 1-1.

Real Madrid zette vervolgens alles op alles. Het bracht Javier Hernandez in voor Benzema en met die wissel kantelde de wedstrijd. Juventus veranderde de tactiek en deed wat het al meerder keren dit seizoen liet zien, uitstekend verdedigen. Met één van de minst gepasseerde verdedigingen in Europa trok het zich ver terug op de eerste helft. Het haalde Andrea Pirlo van het veld voor mandekker Andrea Barzagli. Het wilde niet voetballen maar hoefde dat ook niet. Real Madrid had kans na kans, maar de treffer viel maar niet. Juventus had zelfs in de counter nog enkele goede kansen op de 1-2, maar het bleef Real Madrid bespaard. Real Madrid wint daarom dit seizoen geen enkele prijs, terwijl Juve doorgaat voor de Treble.

Juventus viert feest. Ze blijven in de race voor de Treble. (PRO SHOTS/insidefoto)
Juventus viert feest. Ze blijven in de race voor de Treble. (PRO SHOTS/insidefoto)