Coldplay bevestigt titel nieuw album

anoniem_22072019030306

Coldplay heeft op hun officiële website bevestigd dat het volgende album de titel A Head Full Of Dreams draagt. De band rondom zanger Chris Martin is momenteel in de studio om de plaat op te nemen.

Chris Martin liet de titel eind vorig jaar ook al vallen in een interview met BBC Radio 2. Na het redelijk ingetogen Ghost Stories uit 2014 is het de verwachting dat het zevende studioalbum van Coldplay een bombastische plaat wordt. Rondom het vorige album deed Coldplay weinig aan promotie, maar naar verwachting wordt A Head Full Of Dreams vergezeld van een uitgebreide tournee.

Timeline
De bevestiging van de albumtitel valt samen met de lancering van 'The Coldplay Timeline', een nieuw onderdeel op de website. Deze timeline geeft een compleet overzicht van de bandgeschiedenis, vanaf de eerste repetities in 1998 tot nu. De content bestaat uit honderden video- en audiofragmenten, foto's, artikelen, interviews en handgeschreven briefjes, net als een compleet overzicht van de ruim 900 concerten die de band gaf.

De Britse band won vorige week nog vier prijzen tijdens de Webby Awards; toonaangevende prijzen, die kunnen worden beschouwd als de Oscars van het internet.