Lessen seksschool Kirgizië vinden gretig aftrek

Marc (MPG)

In de voormalige sovjetrepubliek Kirgizië heeft het fenomeen seksschool de afgelopen jaren een stormachtige groei doorgemaakt. De sekslessen vinden gretig aftrek in het oerconservatieve moslimland. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

Omdat vrouwen bang zijn dat hun echtgenoot zijn gerief buiten de deur gaat halen, laten zij zich maar wat graag opleiden tot betere minnaressen. "Als de seks niet goed is, kan dat voor problemen zorgen in de relatie", stelt Bubusara Ryskulova, die een opvanghuis voor vrouwen runt. "Er staat een passage in de Hadith (islamitische overleveringen) dat vrouwen goede echtgenotes moeten zijn. Oftewel, ze moeten weten wat ze moeten doen in de slaapkamer", voegt Rakhat Kenjebek toe.

Kenjebek opende daarom drie jaar geleden de eerste seksschool in het land. "Ik had nooit verwacht dat het een full-time job zou worden", stelt ze. De 150 studentes, in de leeftijd van 18 tot 66 jaar, krijgen lessen in onder meer gymnastiek, seksuele fantasie, masseren en orale seks.

Na de val van de Sovjet-Unie in 1991 wist de bevolking van het land niet wat ze aanmoest met seksualiteit. Mannen vergrepen zich aan vrouwen, polygamie nam toe en vrouwen werden vaker slachtoffer van huiselijk geweld. De seksscholen proberen daarom ook een goede seksuele moraal bij de bevolking te kweken.