Meulenbroek leidt Kampong met twee treffers naar finale

Redactie

Hockeyclub Kampong heeft zich zondagmiddag op eigen veld geplaatst voor de finale van de play-offs ten koste van Bloemendaal. Na de overwinning van vorige week en de nederlaag van zaterdag waren de domstedelingen dit keer met 3-1 te sterk. Philip Meulenbroek scoorde twee keer.

Na de comeback van Bloemendaal van zaterdag (de Mussen poetsten een 2-0 achterstand weg) was het woord dit keer aan Kampong. In de openingsfase rende Constantijn Jonker alleen op Jaap Stockmann af, maar de aanvaller had te veel tijd nodig en haalde niet verwoestend genoeg uit. Daarna bleef Kampong de gevaarlijkste ploeg, maar grote kansen werden er nauwelijks gecreëerd.

Totdat de dertigste minuut aanbrak en Jonker door de verdediging sneed. Zijn doelpoging ging er niet, maar Meulenbroek was er als de kippen bij om de rebound alsnog binnen te werken: 1-0. Kampong wilde die voorsprong vervolgens nog voor rust verdubbelen, maar slaagde daar niet in.

In de tweede helft ging het spel meer op en neer. Bloemendaal was via een strafcorner van Tom Boon dichtbij de gelijkmaker, maar keeper David Harte tikte de bal over. De mannen van Alexander Cox gingen op hun beurt op zoek naar de 2-0. Net als Jonker voor rust ging ook Joost van de Vijfeijken in zijn eentje op Jaap Stockmann af, maar ook hij profiteerde niet.

Uiteindelijk kwam Bloemendaal toch op gelijke hoogte. Het was Simon Gougnard die de 1-1 op zijn naam schreef. Lang konden de Mussen echter niet genieten van die gelijkmaker, want daarna ging het snel. Na drie minuten maakte Meulenbroek zijn tweede van de middag. De fans van Kampong werden steeds luidruchtiger en toen ook Loïck Luypaert vier minuten toesloeg uit een strafcorner, kon het opeens niet meer misgaan voor Kampong. De laatste minuten drong Bloemendaal nog wel aan, maar de verdediging hield stand, waardoor Kampong volgende week in de finale staat.