Van der Mark naar negende plek in Superbikes Imola

heywoodu

Motorcoureur Michael van der Mark heeft op het circuit van Imola de negende plek gepakt in de eerste race van het World Superbike-weekeinde. De Nederlander kende vooral een zeer moeizaam begin, wat het nagenoeg onmogelijk maakte om voorin te eindigen.

Van der Mark mocht de race vanaf plek negen starten, maar lag na enkele bochten al op de zeventiende positie. Hij wist zich vervolgens wel langzaam weer naar voren te vechten, maar de strijd om de hoogste posities was veel tever weg. Na negen ronden, precies halverwege, werd de race met een rode vlag gestaakt na een zware val van David Salom. De Spanjaard hield er uiteindelijk blessures aan zijn pols en elleboog aan over.

Bij de herstart mocht Van der Mark van de zevende plek vertrekken, maar weer kende hij een matig begin. Dit keer kon hij weinig potten meer breken en moest hij genoegen nemen met de negende plek aan de finish. Voorin ging de strijd vooral tussen de Kawasaki-teamgenoten Johnathan Rea en Tom Sykes en de van een blessure teruggekeerde Italiaan Davide Giugliano. Laatstgenoemde moest in de korte race na de herstart - zes ronden - afhaken, terwijl Rea zich de snelste van de Kawasaki's toonde.