Van Ginkel aan de basis van zege AC Milan

Boris (borisz)

AC Milan heeft de zoete smaak van de overwinning weer eens mogen proeven. Tegen AS Roma brak Marco van Ginkel de ban en verdubbelde een Roma-huurling de score: 2-1.

De Romeinen begonnen uitstekend op bezoek in Milaan en na ruim een kwartier spelen was Kostas Manolas dicht bij een doelpunt. De Griekse verdediger kopte het leer uit een hoekschop tegen de paal. Ook Milan kreeg een redelijk kans, maar Keisuke Honda zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Morgan de Sanctis.

In de slotfase van de eerste helft moest De Sanctis, minuten nadat Gervinho geblesseerd het veld had verlaten, wederom reddend optreden. Giacomo Bonaventura produceerde uit een voorzet van Marco van Ginkel een gevaarlijke kopbal, maar De Sanctis toonde zich andermaal een uitstekende sluitpost.

Drie minuten later werd de goalie wél geklopt. Honda brak door aan de rechterkant en kreeg alle ruimte de bal voor te geven met zijn mindere rechter. Bij een lage voorzet richting de eerste paal stond de Roma-defensie te slapen, waardoor Van Ginkel voor zijn eerste doelpunt in dienst van Milan kon tekenen, 1-0.

Na de pauze ging Roma op zoek naar een gelijkmaker. De bezoekers domineerden in balbezit, maar wisten geen gaatje te vinden. Tegen de verhoudingen in was het Milan dat de score verdubbelde. Wederom lag een voorzet van Honda aan de basis. En weer assisteerde de Japanner een teamgenoot met zijn chocoladebeen.

Mattia Destro, gehuurd van Roma, torende boven Davide Astori uit en kopte raak, 2-0. Minuten na de tweede goal moést Bonaventura de derde maken voor Milan, maar de middenvelder faalde in de afronding. Door de misser kreeg Roma een kans om terug te komen in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd sloeg Francesco Totti toe.

Nigel de Jong veroorzaakte wat ongelukkig een strafschop en het Roma-icoon verzilverde het buitenkansje in twee instanties, 2-1. In de slotfase gingen de gasten op zoek naar een gelijkmaker. Juan Iturbe was nog dicht bij een treffer, maar verder hield Milan het goed dicht. De overwinning kwam niet meer in gevaar: 2-1.

Vrezende Romeinen

Voor Milan betekende het de eerste overwinning na vijf duels zonder zege. Europees voetbal lijkt echter een brug te ver. Het gat met de vijfde plaats is zes punten, met nog maar drie duels te gaan. Roma moet vrezen voor de tweede plaats. Lazio Roma kan de Romeinen zondag passeren bij winst op Internazionale.