Real Madrid morst punten tegen Valencia

Redactie

Real Madrid doet nog mee in de titelstrijd, maar heeft wel averij opgelopen. In eigen huis wist het een 0-2 achterstand tegen Valencia maar ternauwernood weg te poetsen: 2-2.

Zonder Carvajal, die midweeks als schuldige werd aangewezen voor de nederlaag bij Juventus en eveneens zonder Marcelo begon Real Madrid aan de beladen thuiswedstrijd met Valencia. Arbeloa en Coentrao vulden de vrijgekomen posities op rechts- en linksback op. Tegenstander Valencia kwam met veel zelfvertrouwen naar Santiago Bernabéu.

Het was niet te zien dat Real Madrid vocht voor de laatste kans op de landstitel. De openingsfase was absouluut voor Valencia, dat zichzelf kon verwijten dat het niet op voorsprong kwam. Al na twintig tellen had Paco Alcácer de bezoekers al op voorsprong kunnen schieten. Iker Casillas voorkwam een vroege tegentreffer, maar was tien minuten later ook kansloos toen Alcácer opnieuw voor hem opdook. Ietwat naïef lepelde de aanvaller de bal over.

Het duurde een kwartier, maar toen werd ook Real wakker. Allereerst mikte Gareth Bale een door hemzelf versierde vrije trap buiten bereik van keeper Alves op de kruising. Een paar minuten later leek Cristiano Ronaldo de score wél te openen, ware het niet dat ook de Portugees - ditmaal koppend - de bal op de kruising legde.

Op het juiste moment sloeg Valencia toe. Alcácer reageerde alert op een scherpe voorzet van Gaya. Alcácer kroop voor Pepe langs en wist de uitkomende Casillas met een uitgestoken been te verrassen: 0-1. Ronaldo leek met een halve omhaal al gauw orde op zaken te stellen, maar raakte slechts het achterwerk van Mustafi. In de tegenstoot ging vervolgens alles mis voor Real wat er mis kon gaan. Allereerst maakte Arbeloa een overtreding waarvoor de verdediger geel zag. In de tussentijd moest Toni Kroos met een hamstringblessure naar de kant, waarna Valencia profiteerde van de wanorde achterin bij Real.

Ongehinderd kroop Fuego voor zijn man en kopte, waar twee teamgenoten dat ook hadden kunnen doen, Valencia op een 0-2 voorsprong. Daarmee was de boot aan en begon het publiek zich middels fluitconcerten te beklagen over het spel van De Koninklijke. Het had zijn weerslag op het spel van Real, dat in de extra tijd toch nog de kans kreeg op de 1-2. Een licht duwtje in de rug bij Bale leverde de speler een penalty op. Ronaldo pakte het cadeautje echter niet uit. Keeper Diego Alves bleef lang staan, trapte niet in de merkwaardige aanloop en keerde de inzet van de Madrileense topscorer.

Carlo Ancelotti startte de tweede helft met veel risico. Zo werden backs Arbeloa en Coentrao vervangen door Carvajal en Marcelo en daarmee waren gelijk de laatste wissels van de avond een feit. Real begon furieus, maar stuitte wederom een aantal keren op Alves. Tien minuten in de tweede helft kopte Pepe dan toch de 1-2 binnen uit een hoekschop, waarna de druk wat werd opgevoerd.

Ondanks de aanslutingstreffer werd de aanval maar mondjesmaat gezocht. Valencia bleef lang overeind en had daarbij de hulp van keeper Alves meer dan nodig. Waar iedereen een kopbal van Sergio Ramos al telde, had de sluitpost nog een waanzinnige reflex in huis.

Niet te kloppen leek Alves. Toch ging het vijf minuten voor tijd nog mis voor Valencia. Isco probeerde het eens van afstand. Zijn schot bleek onhoudbaar, waar invaller Negredo even daarvoor twee ernome kansen om zeep hielp. In de blessurtetijd waren beide ploegen nog dichtbij de winnende, maar gescoord werd er niet meer. FC Barcelona, dat eerder zaterdagavond al won, staat nu vier punten los van Real Madrid.