Olympique Lyonnais hard onderuit bij Caen

Redactie

Paris Saint-Germain kan het Franse landskampioenschap volgende week veiligstellen. Naaste belager Olympique Lyonnais verloor zaterdag op bezoek bij Caen: 3-0.

Lyonnais hoopte tegen Caen de derde overwinning op rij te boeken en zo de druk op PSG hoog te houden. Vlak voor rust kwam de thuisploeg echter op een comfortabele voorsprong. Nicolas Benezet opende na 41 minuten de score en verdubbelde niet veel later eigenhandig de marge, 2-0. Sloan Privat verzorgde het slotakkoord: 3-0.

PSG deed vrijdagavond wél wat het moest doen en won van Guingamp (6-0). Het onderlinge verschil bedraagt, met nog twee speelrondes te gaan, zes punten en bovendien is het doelsaldo van de Parijzenaren een stuk beter. PSG kan volgende week met minimaal een gelijkspel tegen Montpellier HSC de titel veiligstellen.

Het zou voor PSG de derde titel op rij betekenen en de vijfde in de geschiedenis. Sinds de overname in 2011 door het steenrijke Qatar Sports Investments is de club uit Parijs bezig aan een opmars. De afgelopen jaren werden er miljoenen geïnvesteerd in de selectie, met aankopen als Zlatan Ibrahimovic, David Luiz en Edinson Cavani.