Newcastle United nog niet veilig, doek valt voor Burnley

Redactie

Newcastle United moet nog steeds vrezen voor degradatie uit de Premier League. De club kwam zaterdag voor eigen publiek tegen West Bromwich Albion niet verder dan een gelijkspel (1-1).

Newcastle pakte eindelijk weer een punt, na acht nederlagen op rij. Toch heeft de club twee speelronden voor het einde van competitie maar twee punten meer dan nummer achttien Hull City. De nummer achttien, negentien en twintig van de eindklassering degraderen uit de Premier League.

Victor Anichebe bracht West Bromwich Albion op voorsprong. Ayoze tekende voor de gelijkmaker van de thuisclub. Vurnon Anita werd in blessuretijd gewisseld bij Newcastle, waar Tim Krul het doel verdedigde.

Ron Vlaar en Leandro Bacuna deden goede zaken met Aston Villa door West Ham United te verslaan (1-0). Aston Villa heeft nu vier punten meer dan Hull City.

Het avontuur van Burnley in de Premier League is na één seizoen alweer afgelopen. De club had zaterdag niet genoeg aan een uitzege op Hull City (1-0) om degradatie te ontlopen.

Burnley heeft twee duels voor het einde van de competitie zeven punten minder dan Newcastle United, de nummer zeventien van de Premier League. Behalve Burnley degraderen er nog twee clubs uit de hoogste klasse van de Engelse profklasse. Op basis van de huidige stand lopen Queens Park Rangers en Hull City het meeste gevaar.

Southampton heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd bij Leicester City verloren (2-0). Riyad Mahrez tekende voor rust voor beide treffers van de thuisploeg.

Leicester City boekte een nuttige zege in de strijd tegen degradatie. Voor trainer Ronald Koeman en Southampton duurt het seizoen iets te lang. De formatie haalde slechts een punt uit de laatste vier duels. Eljero Elia speelde 66 minuten voor Southampton, dat de zevende plaats van de Premier League blijft bekleden.

Overige uitslag

Stoke City 3-0 Tottenham