Mönchengladbach op weg naar Champions League

Redactie

Borussia Mönchengladbach heeft zich zaterdag zo goed als verzekerd van deelname aan de Champions League. De ploeg won met 2-0 van Bayer Leverkusen, en neemt daardoor met nog twee wedstrijden te spelen de tweede plaats in de Bundesliga in. De voorsprong op nummer vier Leverkusen bedraagt vijf punten. De beste drie teams van de eindklassering plaatsen zich voor de Champions League.

Mönchengladbach kwam in eigen stadion in de vijftigste minuut op voorsprong. Spits Max Kruse schoot op aangeven van Patrick Hermann zijn elfde goal van het seizoen binnen. Tien minuten voor tijd besliste diezelfde Hermann het duel door na een halfslachtige redding van Leverkusen-doelman Bernd Leno de bal uit de rebound binnen te schieten. Een paar minuten later maakte Ibrahima Traore er nog 3-0 van.

Stefan Reinartz (Gladbach) met de 3-0. (PRO SHOTS/Witters)
Stefan Reinartz (Gladbach) met de 3-0. (PRO SHOTS/Witters)

Bayern München heeft zaterdag tegen FC Augsburg de vierde seizoensnederlaag geleden. De Duitse landskampioen ging in eigen huis met 1-0 onderuit tegen de club van de Nederlandse aanvoerder Paul Verhaegh.

De ontmoeting begon voor Bayern moeizaam. Al na dertien minuten moest de ploeg van trainer Josep Guardiola met tien man verder, nadat keeper José Manuel Reina een charge op een doorgebroken Augsburg-speler met rood bestraft zag. De penalty die dat Augsburg opleverde, schoot Verhaegh op de paal.

De enige goal van het duel viel vervolgens in de 71e minuut. De Paraguayaanse aanvaller Raul Bobadilla maakte de treffer, uit een assist van de Deen Pierre-Emil Höjberg. In de Bundesliga stijgt Augsburg door de zege naar de vijfde plaats, die recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor de Europa League.

Overige uitslagen

Borussia Dortmund 2-0 Hertha BSC
Eintracht Frankfurt 3-1 Hoffenheim
Hannover 96 1-1 Werder Bremen