Hockeyclub Amsterdam dwingt derde duel tegen OZ af

Redactie

Amsterdam heeft een derde en beslissende wedstrijd tegen Oranje Zwart afgedwongen. De mannen van coach Alyson Annan wonnen zaterdag na verlenging met 4-3 in Eindhoven van Oranje Zwart. Hierdoor is de stand in de best-of-three 1-1. Zondag komende beide ploeg opnieuw in Eindhoven in actie

Amsterdam opende veel aanvallender dan in de eerste ontmoeting tussen beide teams. Waar de formatie van coach Alyson Annan een week eerder met pijn en moeite een paar keer doordrong tot de cirkel van Oranje Zwart, oogde Amsterdam zaterdag veel gevaarlijker.

Amsterdam kreeg dan ook de meeste kansen in de eerste helft. De grootste was voor Mirco Pruyser, die een strafcornerrebound voor het intikken had. OZ bleek een stuk efficiënter: de eerste doelpoging leverde direct een treffer op, via Bob de Voogd die de bal negen minuten voor rust fraai in de verre hoek lepelde.

Vijf minuten na rust verdubbelde Jelle Galema de voorsprong van Oranje Zwart. Even daarvoor had Amsterdam twee kansen om zeep geholpen. Een pass van Klaas Vermeulen werd in de cirkel niet op waarde geschat door zowel Mirco Pruyser als Billy Bakker. Vervolgens ging een strafcornervariant de mist in toen Justin Reid-Ross de bal achter Bakker speelde.

De vierde Amsterdamse corner was wel raak. Reid-Ross verkleinde de achterstand naar 2-1 en Santi Freixa schoot vervolgens de gelijkmaker achter Vincent Vanasch. De Spanjaard leek het duel te beslissen door acht minuten voor tijd na een snelle omschakeling van Amsterdam de bal in het doel te tippen. Het was niet voldoende, want in de laatste seconden hinderde Teun Rohof een vrije slag van Oranje Zwart, waarna Mink van der Weerden de toegekende strafcorner verzilverde.

In de verlenging trok Amsterdam aan het langste eind. Nadat Vanasch eerst nog redding kon brengen na een tip-in van Pruyser was de Belgische sluitpost even later kansloos toen een schot van Pruyser via Marcel Balkestein in het doel verdween.