Militair vliegtuig neergestort bij Sevilla

LTVDK

Bij de Spaanse stad Sevilla is een militair transportvliegtuig kort na het opstijgen van de luchthave San Pablo neergestort. Er zouden acht tot tien mensen aan boord zijn die mogelijk allen zijn overleden, zo meldt El Pais.

Het vliegtuig is net buiten de luchthaven is neergestort waardoor alle vluchten die zouden vertrekken van San Pablo zijn geschrapt. Vanuit de omgeving zijn donkere rookwolken zichtbaar van het nog brandende wrak.

Het zou gaan om een vliegtuig dat nog niet was opgeleverd en nog werd getest. De assemblage van het toestel wordt namelijk gedaan in Sevilla. Het vliegtuig dat is neergestort is een Airbus A400M, het grootste propellorvliegtuig ter wereld.

Update 15.03 uur:
Volgens politiebronnen zouden er toch nog twee overlevenden die met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Het is niet duidelijk of dit passagiers van het vliegtuig waren of mensen die zich op de grond bevonden. Er komen namelijk ook onbevestigde berichten binnen dat (een deel van) het vliegtuig op een Coca Cola fabriek zou zijn neergekomen.

Update 17.00 uur:
Het dodental is inmiddels omlaag bijgesteld, er zijn vier lichamen geborgen en twee personen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Nadat het vliegtuig was opgestegen waren er technische problemen, hierdoor heeft het direct na het opstijgen hoogte verloren om vervolgens een hoogspanningskabel te raken. In de directe omgeving is als gevolg hiervan ook tijdelijk de stroom uitgevallen.