VVV pakt laatste ticket voor play-offs, RKC op 1 doelpunt laatste

Maarten (rubbereend)

VVV-Venlo heeft vrijdagavond het laatste ticket voor de play-offs voor promotie naar de eredivisie veroverd. De Limburgers zegevierden op eigen veld knap met 3-1 over kampioen N.E.C. Nijmegen. VVV profiteerde van het gelijkspel dat Sparta Rotterdam thuis boekte tegen De Graafschap: 1-1. De Rotterdammers zouden bij een overwinning de play-offs in zijn gegaan.

VVV en Sparta gingen de laatste speelronde beide in met 57 punten en streden om de zevende plek in de Jupiler League. Het doelsaldo was flink in het voordeel van de Rotterdammers. VVV moest dus zelf winnen en hopen dat Sparta punten zou verspelen. Melvin Platje zorgde er na ruim een half uur voor dat VVV in ieder geval op voorsprong kwam: 1-0. Sjoerd Ars trok de stand gelijk, maar Randy Wolters en Dylan Donkers schoten VVV alsnog naar de zege: 3-1.

RKC Waalwijk heeft vrijdagavond het belabberd verlopen voetbalseizoen afgesloten als hekkensluiter van de Jupiler League. RKC had een zege met drie doelpunten verschil nodig tegen Fortuna Sittard om dat te voorkomen, maar dat lukte net niet. RKC won wel, maar de score bleef steken bij 0-2. De ploeg uit Waalwijk degradeerde vorig seizoen uit de eredivisie.

RKC had voorafgaand aan het duel in Sittard drie punten minder dan Fortuna. Ook het doelsaldo was licht in het voordeel van de thuisploeg. RKC moest met drie doelpunten verschil winnen om dat gat te overbruggen en daar leek de ploeg van trainer Peter van den Berg aanvankelijk aan te gaan voldoen. Sandro Calabro zorgde na vijf minuten al voor de 0-1 en een kwartier later verdubbelde Gianluca Maria de marge. Daarna stokte de productie echter, waardoor de Waalwijkers als laatste eindigden.

De resterende uitslagen van vanavond:

Roda JC - FC Emmen 1 - 3
FC Den Bosch - Almere City FC 3 - 3
FC Eindhoven - MVV Maastricht 5 - 1
Telstar - Helmond Sport 4 - 0
Achilles'29 - Jong FC Twente 0 - 1
Jong Ajax - FC Oss 1 - 1
Jong PSV - FC Volendam 2 - 0