Dinamo Boekarest ontslaat clubheld op verdenking matchfixing

heywoodu

De Roemeense voetbalclub Dinamo Boekarest heeft Stefan Barboianu op staande voet ontslagen op verdenking van matchfixing. De 27-jarige verdediger ging zondag in de fout tegen aartsrivaal Steaua Boekarest: Hij beging een overtreding met een penalty als gevolg. Nicolae Stanciu benutte de strafschop en hielp Steaua aan een 3-1 zege.

Barboianu werd in oktober door Roemeense media en fans nog geprezen voor zijn inzet voor de club. Slechts enkele uren nadat zijn pasgeboren zoontje overleed besloot hij toch te spelen in de clash uit tegen Steaua, dat met 3-0 won. Zijn overtreding - volgens de president van Dinamo opzettelijk - heeft hem echter de kop gekost.

"Ik weet wat Barboianu gedaan heeft, wie er allemaal bij betrokken is geweest en hoeveel hij gekregen heeft", aldus Ionut Negoita, de voorzitter van Dinamo. Barboianu kan het nieuws nog amper geloven. "Ik ben nog steeds in shock", zegt de verdediger. "Zo is het leven, ik moet sterk zijn. Ik werd door de club gebeld dat ik moest komen, kreeg te horen dat ik ontslagen was en dat was het."

Zelf zegt de speler onschuldig te zijn. "Ik durf met mijn hand op mijn hart naar de kerk te gaan en te zweren dat ik, Stefan Barboianu, nog nooit bezig ben geweest met verdachte activiteiten. Ik help altijd mijn best gedaan om Dinamo te helpen, na die wedstrijd heb ik twee nachten wakker gelegen. Het is een erg moelijke situatie, ik kom van een arme jeugd, heb enorm hard gewerkt om zover te komen en dan doet dit alleen maar meer pijn."

Steaua, de nummer twee in de competitie, zegt zich in elk geval van geen kwaad bewust te zijn en overweegt juridische stappen te nemen tegen Negoita, de voorzitter van Dinamo, dat achtste staat.