'Van Praag in gesprek met Figo en Prins Ali'

Maarten (rubbereend)

KNVB-voorzitter Michael van Praag gaat maandag als kandidaat-preses van de wereldvoetbalbond FIFA in Zwitserland in gesprek met de Portugese oud-voetballer Luis Figo en FIFA-bestuurslid Prins Ali Bin Al-Hussein uit Jordanië. Beiden zijn eveneens nog in de race voor het voorzitterschap van de FIFA. Volgens de BBC is de kans aanwezig dat een of twee uitdagers van de huidige FIFA-preses Sepp Blatter zich zal terugtrekken en dat de 'sterkste' kandidaat van het trio op 29 mei tijdens de verkiezing de strijd mag aangaan met de 79-jarige Zwitser.

Het topberaad vindt volgens de Britse omroep plaats in Nyon, waar ook het hoofdkantoor van de Europese voetbalunie UEFA is gevestigd. Het overleg tussen Van Praag, Figo en Prins Ali zal echter niet op de burelen van de UEFA worden gehouden. Daarna zal volgens de BBC duidelijk worden hoe en met wie het drietal de campagne tegen Blatter zal voortzetten.

Blatter is nog altijd de grote favoriet van de vier kandidaten. Hij wil aan zijn vijfde termijn als voorzitter van de FIFA beginnen.