Oranje onder 17 begint EK met gelijkspel

Boris (borisz)

Het Nederlands elftal voor spelers onder zeventien jaar is er niet in geslaagd om hun openingduel op het Europees kampioenschap tegen Ierland te winnen. In het Bulgaarse Sozopol bleef het 0-0. 

De formatie van trainer Maarten Stekelenburg creëerde in de eerste helft meer kansen, maar wist niet te scoren. In de slotfase van de wedstrijd was Ierland de betere ploeg, maar ook die wisten de bal niet in de goal te krijgen. 

Oranje speelt over drie dagen hun tweede wedstrijd tegen Engeland. De groepsfase zal volgende week worden afgesloten met een wedstrijd tegen Italië. De nummer één en twee van elke groep plaatsen zich voor de kwartfinale.

De zes beste teams van dit EK plaatsen zich voor het wereldkampioenschap onder-17 dit najaar in Chili. De halvefinalisten plaatsen zich Voor de verliezende kwartfinalisten volgt een herkansing in de play-offs.

Opstelling Nederland: Bijlow, Troupée, Fosu-Mensah, Van Drongelen, Eiting, De Wit, De Ligt, Peeters (60. Bijleveld), Fernandes (70. Grot), Robertha (60. Malen), Dilrosun