It-remake heeft zijn Pennywise gevonden

Peter Breuls

De remake van de tv-miniserie It in filmvorm zit er al een tijdje aan te komen, maar wat tot nu toe de ontwikkeling tegenhield was de moeilijke keuze wie Pennywise de clown moet spelen. Die acteur is nu echter gevonden. Zijn naam: Will Poulter.

Poulter werd bekend door zijn rol als de zoon in We're the Millers, met Jason Sudeikis en Jennifer Aniston. Hij was ook te zien in The Maze Runner en is begin volgend jaar te zien in Alejandro González Iñárritus The Revenant. Hij zal in It de rol vervullen van de door Tim Curry legendarisch gemaakte clown, de 'It' uit de titel.

Net als de miniserie, die bestond uit twee afleveringen van twee uur, zal It worden verfilmd in twee delen, waarvan het ene deel focust op hoe een groep kinderen wordt geteisterd door Pennywise de clown, en het andere deel op hoe deze kinderen als volwassenen opnieuw de strijd met It moeten aangaan. Het scenario wordt, gebaseerd op Stephen Kings populaire boek, mede geschreven door Cary Fukanaga (True Detective), die de films ook zal regisseren.

Volgens Variety kostte het vinden van de juiste Pennywise nogal wat moeite. Niet alleen is de rol uit de miniserie (1990) al bijzonder memorabel, Pennywise moet ook in deze twee films overtuigen als een gruwelijke dreiging voor de andere castleden. Na te hebben overwogen oudere acteurs, zoals Mark Rylance en Ben Mendelsohn, in de rol te casten, wist de 22-jarige Poulter Fukanaga te overtuigen met zijn auditie.

Het is nog niet bekend wanneer It in productie gaat, of wanneer deze verschijnt.

Will Poulter
Will Poulter