Suicide Squad: Margot Robbie als Harley Quinn gespot

Peter Breuls

Nadat David Ayer gisteravond de eerste officiële foto van zijn Suicide Squad, uit de gelijknamige film, onthulde, zijn online nog een paar foto's van castleden in hun outfit gelekt. Het levert ons een betere blik op onder andere Harley Quinn.

Harley Quinn, oftewel Harleen Quinzel, wordt gespeeld door Margot Robbie en is ook al te zien in de eerder genoemde groepsfoto. Een onofficiële setfoto van Robbie in haar outfit laat een stuk duidelijker zien hoe de fanfavoriet er in deze film uit gaat zien. Wat opvalt is dat Robbie geen klassieke geblokte outfit uit de comics draagt, of iets dat in de lijn ligt van hoe het personage er in de Arkham-games uit zag. In plaats daarvan lijkt ze voor haar outfit voornamelijk de realistische kant te hebben gekozen.

Suicide Squad: Margot Robbie als Harley Quinn

Harley Quinn is al jaren een favoriet DC-personage bij fans. Opvallend is dat de heldin/schurkin niet afkomstig is uit de comics, maar door Paul Dini and Bruce Timm is bedacht voor de televisieserie Batman: The Animated Series. Ze is daarna verschenen in de comics en videogames, en duikt regelmatig op in cosplay-vorm tijdens evenementen als Comic-Con. In live action was Quinzel in haar reguliere vorm (dus niet als Harley Quinn) in de tv-serie Birds of Prey uit 2002, die zich in de Batman-wereld afspeelde. Deze serie, met Mia Sara in de rol, kwam echter niet verder dan dertien afleveringen.

Naast de groepsfoto en deze foto-lek van Harley Quinn onderbrak David Ayer zijn regietaken nog een keer om een foto te delen van Will Smith in zijn volledige Deadshot-outfit. Compleet met masker ziet de huurmoordenaar er zo uit:

Suicide Squad: Will Smith als Deadshot

Suicide Squad vertelt over een groep DC-schurken die onder de naam Task Force X wordt ingezet om gevaarlijke klussen te klaren voor de overheid in ruil voor strafvermindering. De missies zijn vaak zo gevaarlijk dat de groep de bijnaam Suicide Squad krijgt. In de film, die volgend jaar augustus verschijnt, zijn naast de Squad-leden ook Jared Leto als The Joker en Ben Affleck in een cameo als Bruce Wayne/Batman te zien.

Update: alsof het nog niet genoeg is, heeft FOK!ker megamandy nog een reeks setfoto's gevonden. Je kunt ze vinden via het Suicide Squad-topic op het FOK!forum.