Murphy op weg naar finale WK snooker

Boris (borisz)

Shaun Murphy staat met anderhalve been in de finale van het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. Hij heeft zaterdag nog één frame nodig en staat na drie sessies met 16-8 voor. 

Murphy begon met een 6-2 voorsprong en won in de morgensessie zeven van de acht frames. Hawkins startte de wedstrijd met een 50-break, maar zag Murphy toen met een 79-break alsnog met het frame er vandoor gaan. Ook de daarop volgende vier frames gingen naar Murphy. Hij scoorde achtereenvolgens breaks van 73, 105, 79, en 72. Hawkins pakt met een break van 79 toch een frame, maar ziet ook de laatste drie frames in de ochtend aan zijn neus voorbij gaan (13-3). 

De wereldkampioen van 2005 gaat in de avond door met winnen. Hawkins liet zien dat hij er nog is pakte het volgende frame met een break van 104. De century gaf Hawkins en met breaks van 107 en 73 werd het 14-7. Murphy liet het er niet mee zitten en met breaks van 90 en 106 maakte hij er 16-7 van. Het slotakkoord was voor Hawkins en maakte er 16-8 van. Zaterdagmiddag heeft Murphy nog één frame nodig om de finale te haen. 

Shaun Murphy denkt na hoe hij dat ene frame gaat pakken zaterdag. (PRO SHOTS/Actionimages)
Shaun Murphy denkt na hoe hij dat ene frame gaat pakken zaterdag. (PRO SHOTS/Actionimages)


Stuart Bingham en Judd Trump speelden vrijdagmiddag in de andere halve finale hun tweede sessie en beide spelers pakten vier frames. Bingham hield daardoor de leiding vast en staat nu met 9-7 voor. Zaterdagmorgen is in deze partij sessie drie en de beslissing zal dan zaterdagavond plaats hebben. De finale van het WK snooker is op zondag en maandag.