Pech houdt in Romandië aan voor LottoNL-Jumbo

heywoodu

Met slechts vijf renners bereikte het toch al geplaagde LottoNL-Jumbo dinsdag in de Ronde van Romandië de finish van de ploegentijdrit. Op het parcours over 19,2 kilometer waren achtereenvolgens Laurens ten Dam, Bert-Jan Lindeman en Brian Bulgac om uiteenlopende redenen afgehaakt. "Ik weet daarom niet zo goed hoe ik onze prestatie moet beoordelen", zei ploegleider Erik Dekker. "Het gat met Sky is best groot, maar het verschil met de nummer negen relatief klein. Ik denk dat we daar ook bij hadden kunnen zitten als de details klopten."

Ten Dam moest vanwege problemen met zijn derailleur al na 1,5 kilometer zijn ploeggenoten laten gaan. Lindeman had nog veel last van de verwondingen die hij zondag opliep bij een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik, terwijl Bulgac vanwege knieproblemen ook niet meekon in het tempo. De Nederlandse equipe van kopman Robert Gesink zette de vijftiende tijd neer, op 55 seconden van het winnende Sky.

Na een verstoord voorjaar wil Gesink in Romandië vooral ritme opdoen. "Voor Robert is het belangrijk om wedstrijdkilometers in de benen te krijgen", aldus Dekker. "Hij moet elke dag diep gaan. Vandaag ging het goed."