Eerste Wereldoorlog komt tot leven in Verdun

Pheno

Ben je helemaal klaar met futuristische shooters, kun je geen zombie meer zien, of wil je eens de loopgraven in, dan kan dat vanaf nu. Blackmill Games en M2H zijn klaar met Verdun, de eerste multiplayer first-person-shooter in een realistische Eerste Wereldoorlog-setting.

Spelers kunnen in Verdun kiezen om samen met vrienden een squad te vormen, die allen een specifieke speelstijl en rol hebben. Door samen te werken binnen een squad kunnen spelers ervaringspunten verdienen, dit maakt een squad sterker en veelzijdiger. Door het opdoen van gevechtservaring en het promoveren in rank, verdienen spelers ‘Career points’. Deze worden gebruikt om specialisaties, wapens en uniformen te verkrijgen.

Na meer dan een jaar in Steams Early Access en 200.000 verkochte exemplaren, is Verdun nu klaar voor het grote publiek. De developers zijn nu de release een feit is nog van alles van plan. In de nabije toekomst volgen gratis thematische uitbreidingen, die ze vandaag al kort toelichten. Zo zal de ‘Entente’ zich op korte termijn versterken met Belgische en Amerikaanse troepen en komen er speciale Duitse troepen voor de ‘Centralen’.

Om dit te vieren heeft de ontwikkelaar met een nieuwe sector van Aisne, een nieuw gebied toegevoegd. Nog meer trakteren doen ze door de game nu met 10% korting op Steam aan te bieden, wat neerkomt op 19 euro.