2,5 miljoen kijkers voor Koningsdag

Redactie

Ruim 2,5 miljoen mensen hebben maandag gekeken naar de festiviteiten van Koningsdag vanuit Dordrecht. De uitzending staat daarmee op de eerste plaats van het dagelijkse kijkerslijstje van de Stichting KijkOnderzoek. Op de tweede plaats staat het Journaal van 20.00 uur, gevolgd door Spoorloos. Het koningsdagconcert, ook vanuit Dordrecht, eindigde op de 23e plaats met ruim 500.000 liefhebbers. Vorig jaar keken 1,7 miljoen mensen naar de uitzending van Koningsdag.

De koninklijke gasten arriveerden in Dordrecht rond 11.00 uur per boot aan het Groothoofd, waar een parade van oude en nieuwe vaartuigen over het water voorbij kwam. Daarna maakten ze een tocht langs de 'iconen' van Dordrecht en eindigden ze op het Statenplein voor de feestelijke afsluiting 'De Dordtse jeugd is het einde'.

Koningsdag was dit jaar voor het eerst op de echte verjaardag van Willem-Alexander. Vorig jaar was het feest een dag eerder, omdat 27 april toen op een zondag viel. Anders dan voorgaande jaren bezocht het gezelschap één plaats in plaats van twee.