Indianen lopen boos weg uit Adam Sandler-film

Redactie

Een groep Indiaanse acteurs is beledigd weggelopen van de set van Adam Sandlers film The Ridiculous 6. De grappen zouden voor hen te aanstootgevend zijn.

"We zijn met een twaalftal van de set gelopen", vertelt acteur Loren Anthony aan Indian Country Today Media Network. "Ze zeiden dat het een comedy zou zijn, maar niet racistisch. Daarom ben ik akkoord gegaan, maar maandag begonnen dingen raar te worden." Anthony en zijn collega's zijn Navajo Indianen die zich beledigd voelen door elementen in het script en de productie. Zo klonken enkele namen van hen Beaver's Breath en No Bra, zou een vrouw moeten plassen terwijl ze een vredespijp rookt en werden veren verkeerd geplaatst op een tipi.

De acteurs proberen de makers van de film te overtuigen dat ze dergelijke elementen moeten veranderen. "Hopelijk luisteren ze naar ons", meldt David Hill, één van de weggelopen acteurs. "We snappen dat dit een comedy is, we snappen dat dit humor is, maar we tolereren geen oneerbiedigheid."

Een woordvoerder van producent Netflix verdedigt de film van Sandler in een statement aan de pers. "De film heeft niet voor niets 'ridiculous' in de titel. Het is een uitgebreide satire op Western-films en de stereotypes die daarin werden gepopulariseerd. De diverse cast is niet alleen onderdeel maar ook de maker van de grappen." The Ridiculous 6 is één van de films die Adam Sandler produceert voor Netflix, ook speelt hij een hoofdrol in de film en schrijft hij mee aan het script. Onder meer Steve Buscemi, Nick Nolte, John Turturro en Danny Trejo maken deel uit van de sterrencast van de film.