Kerbal Space Program na vier jaar eindelijk op versie 1.0

Wouter (2dope)

De ontwikkelaars achter de populaire space flight sim Kerbal Space Program zijn deze week druk doende met voorbereidingen voor de release van versie 1.0 van de game. Na een vier jaar durende alfa- en bètafase is het op 27 april eindelijk tijd voor een officiële, complete release.

Al sinds 2011 is Kerbal Space Program beschikbaar en vanaf maart 2013 werd de game aangeboden via Steam Greenlight. Op 27 april komt de eerste officiële versie uit. Ontwikkelaar Squad is momenteel bezig met het oppoetsen van de game en het toevoegen van de laatste tweaks. In de laatste developer notes sprak de ontwikkelaar zijn waardering uit voor de verkregen support vanuit de zeer uitgebreide community van de game.

In Kerbal Space Program ben je verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van een ruimtevaartprogramma. De game wordt geprezen vanwege de humor, toegankelijkheid, wetenschappelijke accuratesse, de grootschalige ondersteuning voor mods en de grote, betrokken community. Je speelt met Kerbals, een ras van kleine groene mensachtigen die over een volledige lanceerbasis beschikken op hun planeet Kerbin.

De game wekte de interesse bij notabele namen uit de ruimtevaartindustrie, waaronder NASA en SpaceX. Zo heeft NASA onder andere meegeholpen bij de ontwikkeling van het Asteroid Redirect Mission-pack, wat gebaseerd is op missies/initiatieven uit het echte leven waarbij mensen de ruimte in worden gestuurd om asteroïden te bestuderen. 

Hieronder nog enkele screenshots die door Squad zijn vrijgegeven om een indruk te bieden van wat de laatste wijzigingen onder andere inhouden.