Ventje van 2 vermoordt zijn mama

Djeez

Een peuter uit het Chinese Ningbo is wellicht de jongste moordenaar ooit. Het tweejarige ventje heeft namelijk eigenhandig zijn moeder vermoord. Het kereltje duwde zijn mama een liftschacht in, waarna zij vijf verdiepingen de diepte in kukelde.

Huisbaas Yang Shao is er goed kapot van. Xie Hong Feng had namelijk haar sleutels laten vallen tussen de lift en de verdieping. Hierop vroeg de 45-jarige moeder of Shao haar kon helpen.

"Ik bood haar aan de lift handmatig een verdieping te laten stijgen", vertelt de 52-jarige Chinees. "Zo kon ze gemakkelijker vissen naar haar sleutels."

"Toen ik beneden kwam om haar te helpen, zag ik alleen haar zoontje staan", vervolgt Shao. "Toen ik hem vroeg waar zijn moeder was, vertelde hij me dat hij haar in de liftschacht had geduwd. Ik keek naar beneden en zag haar levenloze lichaam op de bodem liggen. Ik greep hem direct vast en belde de politie."

Hoewel er geen bewijsmateriaal voorhanden is, gelooft de politie het verhaal van de jongen. Omdat zij het voorval bestempelen als een noodlottig ongeval, zal er geen aanklacht wegens moord worden ingediend.

Voor Fengs weduwnaar, Tang Hsieh, zijn de druiven extra zuur. "Het sneuste is niet alleen dat mijn vrouw overleden is, maar dat mijn zoon zich zijn leven lang schuldig zal voelen dat hij zijn moeder heeft gedood", verklaart de vijftigjarige Chinees.

mamamoordBewakingsbeelden van het kereltje