Allen, Carter en Junhui naar tweede ronde WK snooker

Boris (borisz)

Snookeraars Mark Allen, Ding Junhui en Ali Carter staan in de volgende ronde van het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. De als derde geplaatste Ding trok op een andere manier ook nog de aandacht.

De als twaalde geplaatste Allen kwam met 1-3 achter tegen Ryan Day, maar gaf daarna geen frame meer weg. Allen gaf Day weinig kans door in veel frames een hoge break te maken. De Noord-Ier treft in de volgende ronde Barry Hawkins. Carter begon de sessie met een 6-3 voorsprong tegen Alan McManus. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en Carter won met 10-5.

Junhui stond tegen Mark Davis met 0-4 achter, maar wist uiteindelijk de partij met 10-7 te winnen. De aandacht na de wedstrijd ging uiteindelijk uit naar negende frame. Junhui liet een unieke kans op een 147 maximum liggen. Na twaalf keer rood en evenveel keer zwart gepot te hebben, speelde de Chinees na de dertiende rode voor blauw. De verraste reactie van het publiek deed Junhui beseffen wat hij gedaan had. Hij probeerde toch nog op zwart, maar had het zichzelf te moeilijk gemaakt. "Ik was helemaal niet aan een 147 aan het denken", bekende Ding. "Pas toen het publiek zo reageerde, wist ik dat ik geblunderd had."

Ding was onbewust op weg naar een 147 en kwam te laat bij bewustzijn. (Bron: YouTube)

Ronnie O'Sullivan heeft er tegen debutant Craig Steadman ook een sessie opzitten. The Rocket nam met breaks van 104, 61, 59, 54 en 75 in twee uur en een kwartier een 7-2 voorsprong. De tweede sessie wordt woensdagochtend gespeeld.