Fabrikanten F1-motoren willen V6 met 1000pk

Peterselieman

De fabrikanten van de Formule 1-motoren zien het plan van F1-baas Bernie Ecclestone om te gaan racen met 1000 pk sterke V8-motoren niet zitten. Het aantal paardenkrachten is voor hen akkoord, echter dan wel met de V6-turbomotor zoals die nu gebruikt wordt, zo meldde Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff aan Formule 1-journalist Adam Cooper.

Wolff zegt ook te spreken namens Ferrari, Renault en Honda. "We zijn al een tijdje in discussie over de 1000 pk sterke motoren. Ik denk ook zeker dat dit het bespreken waard is, want we willen allemaal dat de Formule 1 weer meer spektakel gaat bieden. Alle motorleveranciers zijn het er daarbij echter wel over eens dat we de hybride-elementen van de huidige krachtbronnen moeten behouden."

Volgens Wolff zullen de huidige motoren in 2017 boven de 900 pk uit gaan komen. Dit is te vergroten naar 1000 pk, echter zal dan de stroomsnelheid van de brandstof wel iets omhoog moeten. Verder zullen een aantal componenten opnieuw ontworpen moeten worden om de betrouwbaarheid te kunnen blijven garanderen. Dit kost geld.

De teams, fabrikanten, FIA en Ecclestone zijn regelmatig met elkaar in gesprek om de Formule 1 te verbeteren. Hierbij wordt niet alleen naar de motoren gekeken, maar ook naar het chassis. Grootste probleem om de regels op de schop te nemen zijn de kosten die alleen maar toenemen, terwijl de insteek juist is om de kosten te drukken en de show te vergroten.