Trein schept bierfiets, één dode

sneakydesert

Op de spoorwegovergang op de Tongelresestraat in Eindhoven is maandagavond rond halfzeven een dode gevallen. Bij het ongeluk is een trein op een bierfiets gebotst.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet helemaal duidelijk, volgens getuigen gingen de slagbomen dicht en is de bierfiets in de rails blijven hangen. Een poging om de slagbomen omhoog te duwen had weinig effect. Het slachtoffer had zijn kruisbanden gescheurd, hij kon daardoor in tegenstelling tot zijn maatjes niet optijd wegkomen. Verder is het nog niet duidelijk of er alcohol in het spel was.

Ten tijde van het ongeluk zaten er volgens de politie vijftien tot twintig personen op de bierfiets, waaronder het dodelijke slachtoffer. Wonder boven wonder zijn er volgens de politie verder geen gewonden gevallen.

Volgens een journalist van het Eindhovens Dagblad zou het om voetballers het eerste elftal van RKVV EMK uit Nuenen gaan. Ze waren afgelopen zondag kampioen geworden. 

De overlevenden zijn met een bus naar het politiebureau in Eindhoven gebracht.

De treinpassagiers konden rond 19.30 uur de trein verlaten. Zij worden met bussen verder vervoerd. De machinist zou gewond zijn geraakt. Tussen Eindhoven en Weert rijden volgens de NS tot halftwaalf 's avonds geen treinen. De extra reistijd is meer dan zestig minuten