Maguire en Walden uitgeschakeld op WK snooker

Boris (borisz)

Op dag twee van het wereldkampioenschap snooker zijn de eerste geplaatste spelers uitgeschakeld. Stephen Maguire (16) redde het niet tegen debutant Anthony McGill en Ricky Walden (7) ging onderuit tegen oud-wereldkampioen Graeme Dott. John Higgins en Marco Fu overleefden de eerste ronde wel.

Maguire stond in een volledig Schotse ontmoeting tegen McGill na de eerste sessie met 6-3 achter. McGill liep zelfs uit naar 9-5. Met breaks van onder andere 51, 81 en 56 wist Maguire zich naar 9-9 te vechten. Het slotakkoord was achter voor McGill die het laatste frame won met een break van 122. De Schot treft in de volgende ronde Mark Selby.

Dott begon tegen Walden met een 5-4 voorsprong en pakte het openingsframe van de tweede sessie. De volgende drie frames gingen echter naar Walden. Met onder andere breaks van 78 en 65 punten nam de oud-wereldkampioen weer de lead en kwam 9-7 voor. Walden pakt vervolgens nog het 17e frame, maar moet na een tactisch 18e frame van Dott erkennen dat de Schot zijn meerdere is dit toernooi. Dott zal in de tweede ronde uitkomen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Stuart Bingham en Robbie Williams. 

Fu was in de eerste ronde te sterk voor Jimmy Robertson, het werd 10-6. De tweede sessie begon met een 5-4 voorsprong voor Fu, maar het openingsakkoord was voor Robertson met een centurybreak. Fu antwoordde echter met breaks van 76 en 88. Robertson pakt nog een frame, maar na de pauze was het Fu die zich verzekerde van de laatste drie frames en een plek in de volgende ronde. 

Higgins had geen problemen om Robert Milkins te verslaan, het werd 10-5. Een 6-3 voorsprong werd al snel 8-3. Milkins mocht nog twee frames pakken, maar met breaks van 69 en 106 sloot Higgins de eerste ronde goed af. Hij treft in de volgende ronde Ding Junhui of Mark Davis. 

Gisteren hadden twee partijen hun eerste sessie. Barry Hawkins (5) speelt tegen Matthew Selt en Neil Robertson (4) neemt het op tegen Jamie Jones. De geplaatste spelers zijn nog niet in de problemen gekomen, want beide spelers leiden met 7-2. 

WK Snooker programma dag 3

11.00 uur: Barry Hawkins – Matthew Selt (laatste sessie)
11.00 uur: Stuart Bingham – Robbie Williams (eerste sessie)
15.30 uur: Neil Robertson – Jamie Jones (laatste sessie)
15.30 uur: Ding Junhui – Mark Davis (eerste sessie)
20.00 uur: Stuart Bingham – Robbie Williams (laatste sessie)
20.00 uur: Ali Carter – Alan McManus (eerste sessie)