Van Gelder vierde in ringenfinale

heywoodu

Yuri van Gelder heeft zaterdag bij de Europese kampioenschappen turnen in Montpellier geen medaille weten te pakken op zijn favoriete onderdeel ringen. De ervaren specialist, die maandag 32 wordt, eindigde in zijn achtste EK-finale als vierde: 15,533.

De drievoudig Europees kampioen, die in 2009 zijn laatste titel pakte, kwam net tekort voor een medaille. Het verschil met de Fransman Samir Ait Said en de Rus Denis Abliazin, die allebei als tweede eindigden, was slechts 0,033. Zij scoorden 15,566. De Griek Eleftherios Petrounias was met 15,866 een klasse apart en pakte zo de Europese titel.

Bart Deurloo is als zesde geëindigd in de finale op vloer. De oefening van Deurloo in Montpellier werd door de jury beloond met een score van 14,866. Daarmee kwam de turner, die de finale als achtste was binnengekomen, nog dicht bij een medaille. De Brit Kristian Thomas won het goud met 15,166 punten, voor David Belyavskiy uit Rusland met 15,066. De Zwitser Pablo Brägger scoorde in de finale 14,941 en hield daar een bronzen medaille aan over.

Noël van Klaveren heeft net geen medaille overgehouden aan haar optreden in de EK-finale op sprong. De negentienjarige turnster uit Alphen aan den Rijn kwam na twee sprongen tot een score van 14,583 en eindigde daarmee als vierde. De Europese titel was voor Maria Paseka uit Rusland, die gemiddeld 15,250 punten kreeg voor haar twee sprongen.

Van Klaveren vierde in Montpellier haar rentree op een groot toernooi, na anderhalf jaar afwezigheid. De inmiddels overwonnen ziekte van haar vader hield de turnster van Turnz Amsterdam lang aan de kant.