Kijkers op de barricade voor Man bijt hond

Redactie

Het hardnekkige gerucht dat het televisieprogramma Man bijt hond mogelijk gaat verdwijnen, heeft vrijdag meteen een stortvloed aan reacties teweeggebracht.

Op Facebook werd in allerijl een aparte pagina opgericht en ook begonnen fans van het populaire magazine een handtekeningenactie op de website Petities24. Ook bij de KRO-NCRV stond de telefoon vrijdagmiddag roodgloeiend, bevestigt een zegsvrouw. "Al kan ik zo snel nog geen aantallen noemen."

De woordvoerster beklemtoont overigens dat het programma niet van de televisie zal verdwijnen. "Maar natuurlijk vinden wij het erg jammer dat een programma waar onze kijkers erg aan gehecht zijn, opeens moet verplaatsen", stelt ze.

In het najaar komt er op de vaste plek van Man bijt hond een nieuw, hip lifestylemagazine met de titel Binnenste buiten. Over de invulling van dit nieuwe concept kan de omroep nog niets zeggen.

De KRO-NCRV gaat samen met de NPO op zoek naar een geschikt nieuw tijdstip voor Man bijt hond. Het lichtvoetige programma bestaat inmiddels zestien jaar en trekt gemiddeld een half miljoen kijkers.